Nyheder

Formula Racing kan blive
Le Mans-mestre i weekenden

Den 15. oktober 2015

Dansk motorsport kan forberede sig på at hylde en kæmpe international præstation, når Formula Racing søndag forsøger at vinde mesterskabet i European Le Mans Series på Estoril. “At tage tredje sejr i træk og samtidig sikre os mesterskabet, vil være det største nogensinde,” lyder det fra teamets guldkører, Mikkel Mac.


Circuito do Estoril, Lissabon, 15. okt. 2015 — Formula Racing går en spændende weekend i møde, da søndag kan blive dagen, hvor det danske Ferrari-team sikrer sig en af de største titler i international GT-racing, mesterskabet European Le Mans Series. Teamets deltagelse i 24-timers Le Mans 2016 vil såeldes endelig blive beseglet.


– Det bliver vores vigtigste løb til dato, og forhåbentlig vores største resultat, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


Den tre mand store besætning med Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli er draget til Portugal med en føring i GTE-klassen. Men med 19 points forspring til nærmeste konkurrent og mulighed for at vinde 25, er mesterskabet endnu ikke sikret.


Teamet startede allerede forberedelser mandag, mens den officielle træning begynder lørdag. Søndag starter tidligt med kvalifikation, og klokken 14.00 dansk tid skal slaget stå. Danskerne stiller som sædvanlig til start i deres rød-hvide Ferrari 458 GT2 med startnummer 60.


– Vi har brugt den første del af ugen på at teste, og det skiftende vejr har gjort det muligt at køre på både våd og tør bane, hvilket kan vise sig at blive vores fordel, da vejrudsigten i øjeblikket lover regn på løbsdagen. Alle tre kørere har været hurtige under alle forhold.


Spoler vi tiden tilbage til sæsonens første løb på Silverstone i England, var optimismen knap så stor. Den danske trio sluttede her på en skuffende 6. plads, men allerede til sæsonens andet løb på italienske Imola havde teamet fundet farten og kunne bestige podiet med en 3. plads.


Succesen fortsatte på Red Bull Ring i Østrig og igen på franske Paul Ricard, hvor Mac, Laursen og Rizzoli sensationelt høstede to sejre i træk. En imponerende bedrift af Ferrari-teamet, som debuterede i den benhårde GTE-klasse i år og således stadig er rookies blandt erfarne teams.


Mikkel Mac: Vi har farten til at vinde


Teamets førstekører, Mikkel Mac, kan da heller ikke skjule sine forventninger til weekendens udfordring. Den 22-årige FIA-kategoriserede guldkører har i denne sæson bevist, at han hører til i den absolutte elite.


I paddocken snakkes der stadig om den unge danskers overhaling af den langt mere erfarne Le Mans-kører, Matt Griffin, på allersidste omgang på Red Bull Ring tidligere på året. En overhaling, som direkte sikrede Formula Racing sejren i løbet.


– Jeg glæder mig enormt til finalen, ikke mindst fordi jeg føler, vi er så godt forberedte, som vi kan være, lyder det fra Mikkel Mac.


– Jeg er ikke tvivl om, at vi har farten til at vinde. Alle kørere er tilfredse med bilen og har fået kørt banen ind under huden. Der er en rigtig god energi i teamet, og at lave hattrick på løbssejre og samtidig tage mesterskabet, vil være det største nogensinde.


– At vi er kommet hertil er helt vildt, når man tænker på vores udfordringer i sæsonens første løb. Det viser bare, hvor langt man kommer med det rigtige team. Mesterskabet er ikke sikret endnu, men vi må godt allerede være stolte.


TIDSPLAN FOR 4 HOURS OF ESTORIL

Lørdag 17. oktober

10.30 (11.30 dansk tid) — Træning #1

15.00 (16.00 dansk tid) — Træning #2

Søndag 18. oktober

09.00 (10.00 dansk tid) — Kvalifikation

13.00 (14.00 dansk tid) — RACE (4 timer)


OBS! Følg Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli via livetiming og livestreaming på www.europeanlemansseries.com eller på TV 2 PLAY.

Nyheder