Nyheder

Formula Racing teamer op med dansk VM-navn

Den 02. oktober 2015

Formula Racing indgår samarbejde med den danske udvikler af kartingmotorer One Engines. Parterne overtager sammen den danske forhandling af Kosmic Karts samt OTK Kart Parts.


Allerød, 2. oktober 2015 — Sideløbende med Formula Racings succes i international GT-racing fokuserer det danske racingteam nu for alvor på udviklingen af sit populære kartingteam. Aktuelt er indgået et strategisk samarbejde med den anerkendte udvikler af motorer til karting, Ole Haugård fra One Engines.


– Vi har gennem længere tid fulgt Ole Haugård og hans virksomhed, og vi har været imponerede over hans professionalisme, hans entusiasme og ikke mindst hans kærlighed til kartingsporten, lyder det fra indehaver af Formula Racing, Johnny Laursen.


– One Engines har leveret fantastiske resultater på de internationale baner, og vi kan ikke se nogen bedre partner til at stå i spidsen for Formula Racings kartingteam.


– Vi er stolte af, at Ole Haugård er en del af vores kartingteams fremtid, og hans erfaring er til kæmpe gavn for både for os og sporten generelt.


One Engines har skabt sig et stort navn i den internationale kartingverden. Firmaet har specialiseret sig i at udvikle kartingmotorer, som lejes ud til teams og løbende opdateres. Konceptet sikrer, at de unge talenter hele tiden anvender de bedste motorer.


Samarbejdet betyder, at One Engines fra november flytter produktionen fra Søndersø til Allerød for at komme tættere på kartingaktiviteterne hos Formula Racing.


– Det er en kæmpe og afgørende blåstempling af One Engines, lyder det fra Ole Haugård.


– Udover at One Engines fremover vil være fast motorleverandør til Formula Racing og dermed styrke kartingteamets professionelle setup, er vi nu i stand til at yderligere forbedre vores service og kvalitet overfor de andre danske og udenlanske kartingteams.


Leverandør til VM-vindere

One Engines har eksisteret siden 2001 og har de seneste to år leveret motorer til VM-vindende kartingteams i klasserne KF og KF Junior, hvilket naturligt nok har medført en massiv efterspørgsel på det danske produkt og firmaets know-how.


I forbindelse med det nye samarbejde med Formula Racing, har One Engines indgået en aftale med den førende italienske motortuner MA Engines, så man også fremover vil kunne servicere de mindre Cadett Mini- og Cadett Junior-klasser.


Samarbejdsaftalen betyder også, at Formula Racing og One Engines nu sammen overtager den danske forhandling af Kosmic Karts og OTK Kart Parts fra den italienske producent Tonykart, hvor Frederik Høyrup-Hansen fortsætter som daglig leder.


Mens Ole Haugård bliver ansvarlig for Formula Racings spirende kartinggren, har teamchef Allan Jørgensen fortsat det overordnede ansvar for teamets aktiviteter indenfor bilsport, herunder European Le Mans Series og 24-timers Le Mans.

Nyheder