Nyheder

Mikkel Jensen klar til legendarisk Formel 3-løb i Østen

Den 19. november 2015

Den 20-årige Formel 3-kører går i Kevin Magnussens, Jan Magnussens og Tom Kristensens berømte fodspor, når han i weekenden stiller op i det legendariske Macau Grand Prix.


Allerød, 19. november 2015 — Efter afslutningen på det europæiske Formel 3-mesterskab er Mikkel Jensen klar til sæsonens allersidste løb. Weekenden byder nemlig på det uofficielle VM i den kinesiske region Macau, hvor serierne fra Japan og Europa samles i et brag af et opgør.


– Det er en kæmpe chance, og jeg er meget taknemmelig over at være inviteret til Macau, lyder det fra Mikkel Jensen.


Den unge aarhusianer sluttede på en 9. plads i FIA Formula 3 European Championship og kvalificerede sig dermed til VM-opgøret i Macau, hvor arrangørerne traditionelt inviterer årets 10 hurtigste kørere fra den europæiske serie.


– Det er første gang, jeg kører uden for Europa, og Macau er noget for sig selv. Allerede på den første trackwalk virkede det hele en smule vanvittigt med store tykke stålvægge, som omkranser banen. Ingen tvivl om, at det bliver et løb, hvor man skal passe på.


I torsdagens første kvalifikation sluttede Mikkel Jensen på en tilfredsstillende 8. plads i det 28 biler store felt. Weekenden byder på to løb, hvilket betyder, at Formula Racing-køreren endnu har en kvalifikation at overstå fredag formiddag dansk tid.


– Jeg har ret hurtigt fundet farten, og jeg føler mig ret sikker i de snævre sving. Der er stadig noget fart at hente, så jeg bliver ved med at presse på, forklarer racerkøreren.


Satser på placering i top-8

– Erfaring betyder enormt meget på en bane som Macau, og man vinder ikke løbet som rookie. I stedet går vi efter en placering i top-8, som mit team mener, vil være en succes.


Macau Grand Prix har kun har haft deltagelse af få andre danske formelkørere som Kevin Magnussen, Michael Christensen, Jan Magnussen, Tom Kristensen og ikke mindst John Nielsen, som vandt Formel 3-løbet i 1984.


Det udfordrende byløb blev sidste år vundet af den nybagte mester i FIA Formula 3 European Championship, svenske Felix Rosenqvist.


TIDSPLAN FOR MACAU GRAND PRIX – F3

Fredag 20.november

09.35 (02.35 dansk tid) — Træning #2

15.55 (08.55 dansk tid) — Kvalifikation #2

Lørdag 21. november

13.45 (06.45 dansk tid) — RACE #1 (10 laps)

Søndag 22. november

15.30 (08.30 dansk tid) — RACE #2 (15 laps)

 

OBS! Følg Mikkel Jensen i Macau via livetiming og TV på www.macau.grandprix.gov.mo Udgivet i FIA European Formula 3 Championship

Nyheder