Nyheder

Formula Racing vil gentage 2015-sejr på Paul Ricard

Den 25. august 2016

De danske Ferrari-kørere vil kæmpe for sæsonens første sejr i weekendens løb på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, hvor teamet stiller med ny besætning. Formel 3-køreren Mikkel Jensen erstatter Christina Nielsen, som skal køre løb i USA.

Sidste år tog de sejren, og Mikkel Mac og Johnny Laursen håber at gentage successen, når European Le Mans Series gæster Paul Ricard-banen i Sydfrankrig denne weekend. Med sig har de det unge Formel 3-talent Mikkel Jensen, som er stand-in for en travl Christina Nielsen, som er på arbejde i USA.

– Vi glæder os til at komme på banen igen. Det har være en lang sommerpause, og det her givet os godt med tid til at forberede os på anden halvdel af sæsonen, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det danske team, som debuterede i 24-timersløbet på Le Mans tidligere på året, har foreløbig haft en udfordrende sæson i European Le Mans Series. Teamet er 32 point bagefter de førende i mesterskabet – en position, som dog bærer præg af, at danskerne slet ikke stillede op til anden afdeling på Imola grundet et voldsomt crash.

– Der er langt til toppen, men med tre løb tilbage af sæsonen er der 78 point af køre om, så intet er umuligt, forklarer teamchefen.

 

Mikkel Mac: Heldet skal vende

Også Mikkel Mac ser frem til at få en racerbane under hjulene igen. Den 23-årige racerkører og forsvarende mesterskabsvinder kørte for snart et år siden den danske Ferrari til sejr på Paul Ricard med næsten en omgang ned til nummer to.

– Sidste år var vi suveræne, men intet kommer nemt. Det er business as usual, og vi skal udtænke strategier og udnytte træningen optimalt, så vi kan være klar med det rette setup til kvalifikationen, siger Mikkel Mac.

– Vi plejer at være hurtige på Paul Ricard, og med en klog pitstrategi og en hurtig bil kan det blive weekenden, hvor heldet vender for os. Jeg ser frem til at samarbejde med vores nye kører, Mikkel Jensen, som erstatter Christina denne weekend.

 

Mikkel Jensen: En stor chance

Mens Mac og Laursen efterhånden er garvede kørere i European Le Mans Series, giver weekenden debut til Mikkel Jensen. Den 21-årige racerkører bytter nemlig sin åbne Formel 3-racer ud med den lukkede Ferrari som stand-in for Christina Nielsen, og aarhusianeren har store forventninger.

– Jeg glæder mig til at rulle ud i træningen og mærke bilen. Først og fremmest er opgaven at hjælpe Formula Racing til et godt resultat, men samtidig er det også chancen for at opleve en spændende gren af motorsporten, hvor min egen karriere kan bære mig hen en dag, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Min største udfordring bliver helt sikkert at bevæge mig gennem trafikken på banen. Jeg har aldrig kørt et løb sammen med andre klasser, og der bliver uden tvivl noget at se til. Men en racerbil er en racerbil, og det gælder om at finde den rette kørestil hurtigst muligt og så ellers arbejde sig videre derfra.

Det fire timer lange ELMS-løb flages grønt søndag klokken 14.00 og kan som altid følges live på seriens eget website, www.europeanlemansseries.com.

 

TIDSPLAN FOR 4 HOURS OF LE CASTELLET

Fredag 26. august
14.50 — Træning #1

Lørdag 27. august
08.10 — Træning #2
12.50 — Kvalifikation (GTE)

Søndag 28. august
14.00 — RACE (4 timer)

OBS! Følg Mikkel Mac, Mikkel Jensen og Johnny Laursen via livetiming og livestreaming på www.europeanlemansseries.com.

 

Nyheder