Nyheder

Mikkel Jensen forlænger Formel 3-aftale med Mücke Motorsport og Mercedes-Benz

Den 02. februar 2016

Den 21-årige Formula Racing-kører har indgået en 2016-kontrakt med Formel 3-teamet Mücke Motorsport og forlænger samtidig aftalen med Mercedes-Benz.


Allerød, 2. februar 2016 — En ambitiøs indsats og gode resultater i 2015 har sikret det unge motorsportstalent Mikkel Jensen endnu sæson i en af de hårdeste juniorserier, FIA Formula 3 European Championship. Aarhusianeren forlænger i samarbejde med Formula Racing sin kontrakt med tyske Mücke Motorsport og har fortsat opbakning fra bilgiganten Mercedes-Benz.

– Jeg er utrolig glad og taknemmelig for, at både Formula Racing, Mücke Motorsport og Mercedes-Benz tror på mine fremtid i motorsporten lyder det fra Mikkel Jensen.

– Mit debutår i Formel 3 var et udbytterigt læreår, og jeg tager erfaringerne med til en ny sæson, hvor jeg sammen med teamet har en plan om at slutte indenfor de tre bedste med et helt klart mål om at vinde mesterskabet.


Mikkel Jensen debuterede i det europæiske Formel 3-mesterskab i 2015, hvor han havde et mesterskab fra ungdomsserien ADAC Formel Masters med i bagagen. Den talentfulde racerkører fra Hasselager har gjort en kometkarriere i motorsporten, hvor han kørte sit første løb i en gokart som 15-årig.


Danskeren hentede to podieplaceringer i det benhårde Formel 3-mesterskab i 2015, ligesom han kvalificerede sig til en imponerende 8. plads blandt verdens bedste juniorkørere til det uoffcielle VM i Macau. Mikkel Jensen sluttede på en 9. plads i mesterskabet.


– Jeg går ubetinget efter at gøre professionel karriere i motorsporten. Formel 1 er drømmen, men der er også andre veje at gå, og samarbejdet med Mercedes-Benz har i den grad også åbnet mine øjne for topserier som DTM, fortæller Mikkel Jensen.


Danskeren testede i efteråret en DTM-racer for Mercedes-teamet i en shoot out, hvor også landsmanden Kevin Magnussen deltog. 2015-aftalen med Mercedes-Benz, som indebar en motoraftale samt deltagelse i træningsforløb med bilgigantens fabrikskørere, fortsætter i 2016.


Peter Mücke: “Mikkel Jensen er et af de mest lovende talenter”


Mikkel Jensen forbliver samtiig en af kørerne i det anerkendte tyske Mücke Motorsport, som foruden Formel 3 også er engageret i DTM. Hos teamet er man glade for, at samarbejdet med danskeren fortsætter og fremhæver Mikkel Jensen som et af de helt store navne.


– Mikkel er en af de mest lovende talenter i Europa lige nu. Han har flere gange bevist sin hurtighed, og især hans præstation i Macau i efteråret var imponerende, lyder det fra CEO hos Mücke Motorsport, Peter Mücke.


– Nu er Mikkel ikke længere rookie, og vi er sikre på, at han kan bringe alle sine erfaringer fra 2015 sammen til succes. Det er altid godt at fortsætte et godt samarbejde, da det giver os mulighed for at bygge videre på noget, vi kender. Vi glæder os til at komme i gang med den nye sæson.


2016-udgaven af FIA Formula 3 European Championship strækker sig over hele 10 løbsweekender på racerbaner i det meste af Europa. Sæsonen skydes i gang den 1.-3 april på Paul Ricard-banen og afsluttes til sæsonfinalen på Hockenheimring til oktober.

Nyheder