Nyheder

Mikkel Jensen hentede mesterskabspoint på Imola

Den 03. oktober 2016

Weekenden i det italienske bød ikke på de håbede resultater for Mikkel Jensen. Det danske Formel 3-talent fik dog mesterskabspoint med sig fra debuten på Imola.

Et rødt flag i anden kvalifikation, en straf og en påkørsel fra en konkurrent var nogle af de overskrifter, som gjorde weekenden svær for Mikkel Jensen. Det danske Formel 3-talent kom dog fra Imola med point til det benhårde europæiske mesterskab.

– I tidtagningen spillede det ikke. Jeg startede P15 i første løb, men fik kørt mig op som 10'er. Dog fik jeg og syv andre kørere efterfølgende en 'drive through' for overskridelse af track limits, hvilket sendte mig tilbage som 11'er, lyder det fra Mikkel Jensen.

– I andet løb startede jeg P10, men kom godt fra start og var faktisk oppe på en syvendeplads med en følelse af, at kunne køre en top-5 placering hjem. Desværre blev jeg kørt af banen, hvorefter jeg røg helt ned på en 16. plads, men kæmpede mig tilbage til en 10. plads, inden det ternede flag.


Mikkel Jensen: Bilen var god

– Det var en af de weekender, hvor tingene ikke ville gå op i en højere enhed. Dog var bilen rigtig god i de første to løb, hvilket blev hæmmet af en dårlig startplacering og så en afkørsel. En skam, når bilen var på sæsonens vel nok højeste niveau.

– I tredje løb, hvor jeg som en kompensation for at blive påkørt rykkede frem til P7 på gridden, leverede bilen desværre ikke helt samme output som tidligere på weekenden, men jeg sluttede hvor jeg startede, og det var okay. Positivt er det, at vi ved, bilen kan præstere på topniveau.


Tæt på juniorkontrakt med Porsche

Ved siden af sin indsats i FIA Formula 3 European Championship har Mikkel Jensen de sidste par måneder været involveret i Porsche Motorsport Junior Development Programme, hvor de mest potentielle GT-talenter trænes og udvikles side om side med fabrikskørere.

Ud af mere end 100 håbefulde ansøgere er blot fire kandidater efter en række test blevet udvalgt til at kæmpe om et juniorsæde i den tyske Porsche Carrera Cup i 2017 – en af disse er Mikkel Jensen, og dén mulighed kan være afgørende for danskerens karriere.

– Det har været et intensivt forløb, hvor vi er blevet testet både på og uden for banen. Der stilles høje krav til både performance, men også dine fysiske egenskaber og dine relationer til presse og medier, forklarer Mikkel Jensen.

Porsche Carrera Cup er en af verdens mest attraktive mærkeserier. Den store afgørelse, der kommer til at udpege én af de fire talentfulde aspiranter ligger dog først om en måned, og inden da skal Mikkel Jensen jagte solide point i Tyskland.


To uger til Hockenheim

Den 21-årige aarhusianer har to uger til at forberede sig til næste opgave, som er 10. og sidste afdeling af FIA Formula 3 European Championship. Løbsweekenden afholdes på den legendariske Formel 1-bane Hockenheim i Tyskland fra d. 13.-15. oktober.

 

Nyheder