Nyheder

Mikkel Jensen i stærk start på Formel 3-sæsonen

Den 04. april 2016

 

 

Formula Racing-køreren Mikkel Jensen høstede to 4. pladser i sæsonstarten på FIA Formula 3 European Championship på Paul Ricard-banen. Indtager en 6. plads i mesterskabet.

Paul Ricard, Frankrig, 4. april 2016 — Det blev en stærk sæsonpremiere for Mikkel Jensen, som i to af weekendens tre løb sluttede på en 4. plads i FIA Formula 3 European Championship. Den 21-årige aarhusianer indtager dermed en 6. plads i mesterskabet.

– Det har været en rigtig god weekend. Vi fik ikke den podieplacering, vi kom for, men to fjerdepladser er bestemt godkendt i sæsonens første weekend, lød det fra Mikkel Jensen.

Den hurtige Formula Racing-kører, som igen i år stiller op for tyske Mücke Motorsport, kiksede starten på weekendens første løb, da racerbilen stallede på startgridden.

– Jeg var forsigtig med gassen, da jeg holdt på den våde side af gridden. Den fik ikke nok kobling, og så gik motoren ud. Jeg fik den hurtigt i gang igen, men da var feltet kørt, og så handlede løbet ellers om at indhente det tabte, forklarer Mikkel Jensen, som sluttede første løb udenfor pointene.

– Det var en skam, for bilen kørte godt, hvilket de efterfølgende løb også beviste. Jeg måtte afgive en position i lørdagens sidste løb, da en konkurrent havde mere fart end jeg, men ellers lykkedes det mig at forsvare mine startpositioner.

Samler på point

Mikkel Jensens resultater betyder, at han efter sæsonens første løbsweekend kan indtage en tilfredsstillende 6. plads i mesterskabet. En position, aarhusianeren agter at forbedre gennem årets resterende 27 løb.

– Der er mange løb på kalenderen, og det er den langsigtede strategi, det handler om. Jeg synes, vi er kommet stærkt i gang med sæsonen, og nu gælder det om gradvist at at øge farten og fortsætte med at hente point, forklarer Mikkel Jensen.

– Hvis vi ikke kan vinde, skal vi fokusere på slutte så godt som muligt. Det synes jeg, vi demonstrerede rigtig godt i denne weekend.

Næste udfordring for Mikkel Jensen og resten af feltet i det benhårde europæiske Formel 3-mesterskab bliver den 22.-24. april på ungarske Hungaroring.

Nyheder