Nyheder

Mikkel Jensen i superstart i Formel 3

Den 02. april 2016Den aarhuianske Formula Racing-kører kvalificerede sin Mücke-racer på henholdsvis en 6., 5. og 4. plads til sæsonens første Formel 3-løb på Paul Ricard. En stærk begyndelse for den unge dansker.

Det tegner lovende for 21-årige Mikkel Jensen, som fredag eftermiddag kørte anden og sidste kvalifikation forud for sæsonstarten på FIA Formula 3 European Championship på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.

– I første kval var banen våd til at begynde med, men tørrede op mod enden, hvor jeg lige præcis nåede at få en omgang ind mod enden og sluttede P6, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den unge danske racerkører sluttede således årets første kvalifikation i feltets bedste fjerdedel, hvilket var en absolut tilfredsstillende begyndelse på sæsonen.

– Anden kval gik endnu bedre. Jeg ventede i pitten længere tid end mange andre kørere og kom så på banen, forklarer Mikkel Jensen.

– Jeg var hurtigt nede på tiderne og fik to stabile omgange sat ind. Det resulterede i P4 og P5, hvilket jeg var godt tilfreds med.

Starter i anden række

Mikkel Jensen blev imidlertid rykket en plads frem, da en konkurrent blev disket, hvilket betyder, at aarhusianeren starter på henholdsvis en 3. og en 4. plads i løb og 2 og 3.

– Bilen føles rigtig god, og vi har formået at finde en rigtig god balance. Samtidig føler jeg selv, at jeg har fået sat nogle gode omgange sammen og udnyttet det mest muligt, siger Mikkel Jensen.

– Det er selvfølgelig min anden sæson i Formel 3, men også i år er feltet benhårdt. Der er gode rookies med, men det giver naturligvis lidt at være erfaren.

– Jeg tror, at det er hele – en god forberedelse, en god bil, erfaringen fra sidste år – som skaber en god performance for os.

TIDSPLAN FOR FIA F3 – PAUL RICARD

Fredag 1. april
09.00 — Træning #1
09.45 — Træning #2
13.10 — Kvalifikation #1
16.30 — Kvalifikation #2/#3

Lørdag 2. april
10.45 — RACE #1 (33 min + 1 omg.)
16.45 — RACE #2 (33 min + 1 omg.)

Søndag 22. november
10.30 — RACE #3 (33 min + 1 omg.)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com

Nyheder