Nyheder

Mikkel Jensen til start på Imola i weekenden – og tæt på kontrakt med Porsche

Den 30. september 2016

Formel 3-talentet Mikkel Jensen stiller i weekenden til start i niende afdeling af det europæiske mesterskab. Danskeren er samtidig én af fire finalister til et juniorsæde i den eftertragtede tyske Porsche Carrera Cup – afgørelse træffes om fire uger.

Det danske Formel 3-talent Mikkel Jensen spilder ikke tiden. Den 21-årige racerkører hjalp i sidste måned sine Le Mans-kolleger fra Formula Racing med at hente et topresultat i GTE-klassen i European Le Mans Series på Paul Ricard. Denne weekend sidder han bag rattet af sin Formel 3-racer på Imola-banen i Italien – og om fire uger kan han være ny juniorkører hos Porsche Motorsport.

– Der sker mange spændende ting i øjeblikket, og en kontrakt som juniorkører hos Porsche Motorsport vil naturligvis være et fantastisk skridt videre i min karriere og samtidig afgørende for mine ambitioner om en karriere som professionel racerkører, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Men denne weekend er jeg fokuseret på min indsats i det europæiske Formel 3-mesterskab, hvor jeg skal have gode resultater med hjem. Jeg har aldrig tidligere kørt på Imola, og jeg har ladet mig fortælle, at det er en udfordrende bane som debutant.

– Udfordringen bliver at lære banen at kende, så vi hurtigt kan finde et godt setup. Vi har ikke de bedste forudsætninger, men jeg er optimistisk, og heldigvis afvikler vi denne gang første løb inden Q2, som afgør startpositionerne i andet og tredje løb.

Tæt på juniorkontrakt med Porsche

Ved siden af sin indsats i FIA Formula 3 European Championship har Mikkel Jensen de sidste par måneder været involveret i Porsche Motorsport Junior Development Programme, hvor de mest potentielle GT-talenter trænes og udvikles side om side med fabrikskørere.

Ud af mere end 100 håbefulde ansøgere er blot fire kandidater efter en række test blevet udvalgt til at kæmpe om et juniorsæde i den tyske Porsche Carrera Cup i 2017 – en af disse er Mikkel Jensen.

– Det har været et intensivt forløb, hvor vi er blevet testet både på og udenfor banen. Der stilles høje krav til både performance, men også dine fysiske egenskaber og dine relationer til presse og medier, forklarer Mikkel Jensen.

Porsche Carrera Cup er en af verdens mest attraktive mærkeserier, og blandt topnavne, som tidligere har deltaget, er danskerne Michael Christensen, som i dag er fabrikskører hos netop Porsche samt Nicki Thiim, som har kontrakt med Aston Martin.

Afgørelse om fire uger

De fire kandidater tæller foruden Mikkel Jensen en schweizer, en tysker og en østriger i alderen 18 til 20 år. Udvælgelsen sker om fire uger, og med kontrakten følger foruden omtalte udviklingsforløb også et sponsorat på 150.000 euro.

Hos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er der stor ros til den unge aarhuisaners bedrifter indtil videre.

– Porsche er et meget eftertragtet sted at være som racekører, og at Mikkel er sluppet gennem nåleøjet blandt så mange dygtige unge talenter er en klokkeklar blåstempling af hans evner, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

 

TIDSPLAN FOR FORMULA 3 – IMOLA

Fredag 30. september
14.00 — Træning #1
14.45 — Træning #2
17.55 — Kvalifikation #1

Lørdag 1. oktober
11.10 — RACE #1 (35 min)
15.05 — Kvalifikation #2/#3

Søndag 2. oktober
11.10 — RACE #2 (35 min)
16.05 — RACE #3 (35 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

 

 

– Vi har supporteret Mikkel Jensen siden hans første år i ADAC Formel Masters, hvor han tog mesterskabet som første dansker i 2014, og hans professionelle tilgang til sporten både i og udenfor pitlane har uden tvivl gavnet ham i denne proces.

Nyheder