Nyheder

Skuffende F3-finale tager ikke motivationen fra Mikkel Jensen – kan være på vej til Porsche

Den 18. oktober 2016

 

Formel 3-talent Mikkel Jensen fik tekniske problemer i sæsonfinalen på Hockenheim. Efter en udfordrende sæson venter danskeren nu svar fra Porsche om en potentiel juniorkontrakt.

Det blev ikke den sæsonfinale, som Mikkel Jensen havde håbet på, idet den 21-årige racerkører mødte tekniske problemer i weekendens løb på Hockenheim-banen i Tyskland. Danskeren venter nu svar fra Porsche, hvor han kæmper mod tre andre talenter om en juniorkontrakt med det berømte motorsportsmærke.

– Allerede da vi kørte ud i træningen kunne jeg mærke, at sæsonfinalen ville blive noget af en udfordring. Vi kunne slet ikke matche konkurrenternes tider, og trods vi lavede markante ændringer på bilens setup, hjalp det slet ikke, forklarer Mikkel Jensen.

Danskeren måtte skuffende se til, mens konkurrenterne i det europæiske Formel 3-mesterskab fyldte startgridden op under tidtagningen. Selv havde han udfordringer med at få fart i racerbilen, og en placering bagest i feltet til alle tre løb var naturligvis alt andet end tilfredsstillende for den tidligere ADAC Formel Masters-vinder.

Mikkel Jensen: Uforståeligt

–  Vi har tidligere været stærke på Hockenheim, senest under testen tidligere på året. Det var derfor uforståeligt, at bilen slet ikke havde den performance, den burde.

Humøret blev ikke bedre af, at Mikkel Jensen kort efter starten på weekendens første løb røg af banen og måtte udgå. Dette skete ikke i andet løb, hvor danskeren til gengæld havde så store problemer med at finde fart i bilen, at der efter målflaget blev truffet en afgørende beslutning.

– Vi valgte simpelthen, naturligvis i enighed med resten af teamet, at lade være med at stille op til weekendens tredje løb. Det ville simpelthen ikke give mening, og samtidig blev vi nødt til at vise, at den var gal med teknikken, lyder det fra Mikkel Jensen.

Sæson med op- og nedture

Det var første gang i Formel 3-karrieren, at Mikkel Jensen undlod at stille op til et løb, hvilket tegnede en skuffende afslutning på en i forvejen blandet Formel 3-sæson.

En sæson, som har haft visse lyspunkter med to fjerdepladser til årets første afdeling på Paul Ricard samt et podieresultat på Spa-Francorchamps, men som også har budt på svære udfordringer for den unge racerkører.

– Vi har bestemt opnået gode resultater, men generelt har det åbenlyst ikke været den sæson, jeg havde håbet på. Men toget kører videre, og lige nu er jeg fokuseret på min potentielle juniorkontrakt med Porsche.

Mulig juniorkontrakt med Porsche

Ud af mere end 100 håbefulde ansøgere er blot fire kandidater blevet udvalgt til at kæmpe om et juniorsæde i den tyske Porsche Carrera Cup i 2017 – en af disse er Mikkel Jensen, og dén mulighed kan være afgørende for danskerens karriere.

Porsche Carrera Cup er en af verdens mest attraktive mærkeserier. Den store afgørelse, der kommer til at udpege én af de fire talentfulde aspiranter, træffes i begyndelsen af november.

– En aftale med Porsche kunne være et skridt videre i min karriere og afgørende for min ambition om at blive professionel racerkører. Jeg krydser fingre og fortsætter samtidig med Formel 3-programmet, som stadig er en naturlig vej at følge.

– Jeg er stadig topmotiveret, og mine overordnede mål har ikke ændret sig!

 

 

Nyheder