Nyheder

Udfordrende Formel 3-weekend for Mikkel Jensen

Den 12. september 2016

En udfordrende sæson for danske Mikkel Jensen blev ikke nemmere på Nürburgring. I weekendens afdeling af FIA Formula 3 European Championship oplevede Formula Racing-køreren svære udfordringer og måtte nøjes med placeringer i den kedelige ende.  
 
Udsendt af FORMULA RACING  
 
Nürburgring, Tyskland, 11. september 2016 — Det var en mildest talt skuffet Mikkel Jensen, der i går vendte snuden hjem efter en lang og udfordrende weekend i de tyske Eifel-bjerge. Mikkel Jensen måtte sande, at tingene bare ikke spillede, og med en udfordrende bil, blev weekendens bedste placering en 13. plads.

Grundet en mislykket strategi under kvalifikationen startede Mikkel Jensen weekenden første løb fra 15. position. Dermed gik danskeren ind i weekenden med et vaklende fundament for succes. 
 
– Man har kun 1-2 omgange hvor dækkene har den helt optimale temperatur, og vores strategi under kvalifikationen fejlede desværre på det groveste. Vi valgte at køre ud på et andet tidspunkt end konkurrenterne, men da mine dæk havde nået den optimale temperatur, kom alle de andre ud på banen og skabte trafik.
 
– Det er meget, meget svært at køre sig op nedefra i et  konkurrencedygtigt felt, så derfor betyder kvalifikationen enormt meget – hvilket ikke var til vores fordel, udtaler Mikkel Jensen.  
 
Race-setup fungerede ikke  
 
Fænomenet ’dirty wind’ blev Jensens fjende på Nürburgring. ’Dirty wind’ kommer oprindeligt fra sejlsporten, og betyder egentligt bare, at man i bagdelen på en konkurrent ikke får fordelene af vindforholdene.
 
– Hver gang, jeg nærmede mig en overhaling, kunne jeg mærke, at jeg mistede downforce, og når det sker, skal bilens mekaniske greb tage over. Det var bilen bare ikke i stand til, lyder det fra danskeren.  
 
Mikkel: Vi ved heldigvis hvad der skal til    
 
Selvom placeringer som henholdsvis nummer 15, 13 og 17 tog lidt mod fra Mikkel Jensen i løbet af weekenden, formåede danskeren formåede alligevel at tage en lille smule med sig videre til næste afdeling.  
 
– Som weekenden udviklede sig, handlede det bare om at hænge på. Nürburgring er samtidig ikke den nemmeste bane at overhale i et så konkurrencedygtigt felt. På et tidspunkt bakkede jeg lidt ud for at få luft til den forankørende, og da satte jeg tider på lige fod med top-fem.
 
– Nu skal vi bare hjem og kigge på det mislykkede setup, og derfra forsøge at gøre bilen konkurrencedygtig til næste afdeling. Vi kender problemerne og kan arbejde videre derfra, så derfor er jeg optimistisk, slutter Mikkel Jensen.
 
Næste afdeling af FIA Formula 3 European Championship afvikles i weekenden fra den 30. september til 2. oktober på den legendariske italienske racerbane Imola.
 
 
Nyheder