Nyheder

Ferrari Challenge: Formula Racing fører to mesterskaber efter stærk weekend på Silverstone

Den 30. april 2018

Det danske Ferrari-team fra Allerød tog føringen i det samlede teammesterskab efter sæsonens anden afdeling på Silverstone. Nicklas Nielsen forsvarede samtidig sin føring i Trofeo Pirelli-mesterskabet.

Silverstone, England, 30. april 2018 – Efter en stærk sæsondebut på Mugello i marts rykkede Formula Racing i weekenden til Silverstone, som var vært for anden afdeling af det europæiske Ferrari Challenge-mesterskab. Efter to veloverstående løbsdage kunne det danske team vende hjem med ikke bare én, men hele to mesterskabsføringer.

– Det har været en weekend, hvor vejret har spillet os et puds. Skiftevis regn og tørt vejr gav os udfordringer i kvalifikationen med hensyn til dækvalg, og samtidig skulle vi vænne os til en justering af flagreglerne. Men med to sejre i to forskellige klasser kan vi bestemt være stolte, ikke mindst fordi vi nu også fører det samlede teammesterskab, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racings unge talent, Nicklas Nielsen, som sikrede sig to suveræne sejre i Trofeo Pirelli-serien i sæsonens åbningsløb, kørte karrierens første omgange på Silverstone fredag eftermiddag. Trods manglende erfaring på banen lykkedes danskeren alligevel med at hente en andenplads i lørdagens kvalifikation og løb, som blev startet bag en safetycar grundet massivt regnvejr. Også i søndagens løb, som blev afviklet på tør bane, startede den 20-årige racerkører fra en andenplads, men tog føringen fra start og holdt denne til slut.

– I betragtning af aldrig at have kørt på banen før er jeg godt tilfreds med weekendens resultater. Det er en hård serie med masser af kampe, og når vejret svinger så meget, som det gjorde i denne weekend, gælder det virkelig om at have styr på sit setup. Heldigvis har jeg et erfarent team omkring mig, så endnu en gang havde jeg en god bil, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Også i Copa Shell-serien blev det til en klassesejr til Formula Racing, da Alexander Nussbaumer sikrede sig karrierens første Challenge-sejr lørdag. Østrigeren sluttede også på podiet i søndagens løb og rykkede dermed op på en fjerdeplads i Am-klassens kørermesterskab.

Næste afdeling af Ferrari Challenge Europe afvikles den 11.-13. maj på den legendariske belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder