Nyheder

Ferrari Challenge: Suveræn sæsonpremiere for Formula Racing

Den 26. marts 2018

Nicklas Nielsen tog dobbelt pole og dobbelt sejr i årets første afdeling af Ferrari Challenge Europe. Formula Racing fører nu kørermesterskabet i Trofeo Pirelli-serien og holder en andenplads i det samlede teammesterskab.

Mugello, Italien, 26. marts 2018 – Formula Racings nye talent, Nicklas Nielsen, var flyvende i årets første afdeling af Ferrari Challenge Europe, som blev afholdt foran mere end 10.000 tilskuere på Mugello-banen i Italien. Den unge racerkører sikrede med sine to pole positions og to løbssejre en pæn bunke mesterskabspoint til det danske team.

– Godkendt start på året. Vi fik kickstartet sæsonen med en føring i kørermesterskabet og kunne tage hjem med en solid position i teammesterskabet. Stor ros til hele teamet. Det har været en stærk weekend, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Nicklas Nielsen viste imponerende fart fra start og leverede en solid pole position til weekendens første Trofeo Pirelli-løb lørdag. Mens den 20-årige kører vandt løbet fra spids foran den tredobbelte tyske Challenge-mester Bjørn Grossmann, kæmpede sidste års Pirelli Am-mester, Jens Liebhauser, hårdt for tredjepladsen, men måtte tage til takke med en femteplads.

Søndagen var en gentagelse for Nielsen, der igen tog pole og sejrede foran Grossmann, mens Liebhauser sluttede lige udenfor podiet på en fjerdeplads. Britiske John Dhillon leverede to ottendepladser i Trofeo Pirelli Am-klassen.

Nicklas Nielsen: Glad på hele teamets vegne

– Fedt ræs, fed stemning. Vi kunne ikke ønske os en bedre start på sæsonen, og jeg er glad på både mine egne og på hele teamets vegne. Jeg havde nogle gode dueller med Grossmann, men det lykkedes mig at holde ham bag mig, selv om han i det ene ræs havde et par hurtigere omgange end jeg, lyder det fra Nicklas Nielsen.

I Copa Shell-serien, der ligesom Trofeo Pirelli er inddelt i to klasser, var Formula Racing repræsenteret af den dobbelte mester Erich Cheung, som sidste år sikrede sig en tredjeplads i mesterskabet. Hongkong-køreren sluttede femmer og syver i Copa Shell, mens malaysiske David Lim og tyske Alexander Nussbaumer supplerede med yderligere point i Copa Shell Am-klassen.

Sammentælles alle seks køreres point, kan Formula Racing efter sæsonpremieren på Ferrari Challenge Europe indtage en stærk andenplads i teammesterskabet. Næste afdeling af Ferrari Challenge Europe afvikles den 27.-29. april på den berømte Formel 1-bane Silverstone i England.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder