Nyheder

Formula Racing i Spanien: Kampen spidser til i Challenge-mesterskabet

Den 14. september 2018

Der er ikke mindre end tre mesterskabsføringer at forsvare, når Formula Racing stiller op til sjette afdeling af Ferrari Challenge Europe i weekenden. Det er næstsidste runde af den prestigefulde mærkeserie inden den store finale på Monza til november.

Barcelona, Spanien, 14. september 2018 – Kampen spidser til i Ferrari Challenge Europe, som i weekenden afvikler mesterskabets næstsidste afdeling. Formula Racing har faktisk allerede sikret sig teammesterskabet i den prestigefulde mærkeserie, mens to kørere har kurs mod hver deres mesterskaber.

– Vi går igen en spændende weekend i møde. Det har indtil videre været en forrygende sæson for Formula Racing, og vi er stolte af teammesterskabet, som kun er sikret, fordi vi har nogle dygtige kørere på holdet og et fantastisk hold i ryggen. Alle har del i pokalen, og hvis alt går, som vi håber, kan vi tage hjem med endnu et mesterskab i bagagen søndag aften, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det er det unge talent, Nicklas Nielsen, som er på vippen til at sikre sig kørermesterskabet i den hurtigste af de fire klasser. Den danske racerkører, som debuterede i Ferrari Challenge i 2017-sæsonens sidste løb, har med sine mange topresultater i år hentet så mange point, at han kan sikre sig mesterskabet i Pirelli Trofeo-klassen denne weekend. Står han øverst på skamlen i begge weekendens løb, kan ingen af konkurrenterne nå ham til finalen i november. Tyske Jens Liebhauser, som vandt Am-klassen i 2017, holder en tredjeplads i mesterskabet, mens der også er store forventninger til Singapore-køreren Sean Hudspeth, som ganske vist ikke er med i mesterskabskampen, men som imponerende med en podieplacering i seneste afdeling i Tjekkiet.

I alt skal otte kørere i kamp for Formula Racing i weekenden – foruden de nævnte også Claus Zibrandtsen, Danmark, og John Dhillon, Storbritannien, samt et nyt ansigt, hollænderen Oliver Grotz. Canadiske Erich Cheung har ligesom Nicklas Nielsen en mesterskabsføring at forsvare i Copa Shell-klassen, hvor østrigske Alexander Nussbaumer holder en tredjeplads i Am-mesterskabet.

Ferrari Challenge Europe afvikles over syv afdelinger á to løb på berømte racerbaner i Europa. Den kommende weekend startede allerede ud med fri træning onsdag, mens der både fredag og lørdag afvikles kvalifikation og løb i henholdsvis Trofeo Pirelli- og Copa Shell-klassen.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder