Nyheder

Formula Racing til Ferrari Mondiali: Kan slutte sæsonen med fire Challenge-mesterskaber

Den 31. oktober 2018

To vigtige mesterskaber er allerede i hus, men Formula Racing kan sikre yderligere titler til weekendens finale i Ferrari Challenge Europe på Monza. Det danske Ferrari-team har på to år udviklet sig til det største og mest succesfulde i den verdensomspændende mærkeserie.

Allerød, 31. oktober 2018 – Der er lagt op til et brag af en finale, når afslutningen på den europæiske Ferrari Challenge afvikles på den italienske Formel 1-bane Monza den kommende weekend. Formula Racing allerede sikret sig kørermesterskabet i den hurtigste klasse, og det danske team har ligeledes taget titlen i teammesterskabet. Men yderligere to mesterskaber er spil.

– Det har været en fantastisk sæson, og det bliver forhåbentlig en lige så suveræn afslutning. Vi har to mesterskaber i hus, men vi er faktisk kun halvvejs, for der er stadig to titler på spil for teamet. Kan vi holde niveauet, er det bestemt realistisk at slutte året som et af de bedste i teamets historie, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det er det unge danske talent Nicklas Nielsen, som i sæsonens næstsidste afdeling sikrede sig kørermesterskabet i Trofeo Pirelli Pro-klassen. Den flotte præstation var medvirkende til, at Formula Racing allerede nu også kan kalde sig teammestre i Ferrari Challenge Europe.

Derudover er den canadiske kører Eric Cheung stadig med i kampen om mesterskabet i Coppa Shell-klassen, mens østrigske Alexander Nussbaumer kan vinde Shell Am-mesterskabet. Samtidig er den forsvarende Pirelli Am-mester, Jens Liebhauser, med i spillet om en podieplads i Trofeo Pirelli Pro-mesterskabet.

Verdens største Ferrari Challenge-team

Formula Racing har med andre ord været massive i årets Ferrari Challenge. Med tilslutning fra hele 10 kørere i sæsonen har det danske team udviklet sig til verdens største i den internationale Ferrari Challenge-serie, som foruden den europæiske liga også tæller afdelinger i USA og Asien samt Stillehavsregionen.

Alle samles til Finali Mondiali, der traditionelt afsluttes med en verdensfinale, hvor kørere fra alle kontinenter, som hver har deltaget i mindst tre løb henover året, kan dyste mod hinanden.

– Motorsporten har altid være en del af Formula Automobiles DNA, og teamets aktiviteter og præstationer spiller i dag en vigtig rolle i virksomheden. Efter at have vundet European Le Mans Series i 2015 og deltaget i 24-timers Le Mans i 2016, har vi de to sæsoner satset benhårdt på Ferrari Challenge, som er verdens mest prestigefulde mærkeserie, forklarer Allan Jørgensen.

Teamchef: Nye profiler på holdet i 2019

– Samtidig har vores mål været at fastholde Formula Racings ideologi om at støtte danske talenter, hvilket vi eksempelvis har gjort med Mikkel Mac og Nicklas Nielsen, der begge har sikret sig mesterskaber med Ferrari i år. Men vi har bevidst også valgt at være et internationalt team med kørere fra hele verden.

Allan Jørgensen oplyser, at der allerede inden sæsonens afslutning er lavet aftaler med kørere for 2019, og at der både vil være nye og kendte ansigter på gridden i den nye sæson.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder