Nyheder

Nicklas Nielsen tilslutter sig Formula Racing i Ferrari Challenge

Den 16. marts 2018

Efter en suveræn debut i efteråret bliver Nicklas Nielsen i 2018 en af de kørere, som skal forsøge at vinde Ferrari Challenge-mesterskabet med Formula Racing.

Allerød, 16. marts 2018 – Han ryddede bordet ved verdensfinalen sidste år, og nu skal Nicklas Nielsen forsøge at vinde et helt mesterskab. Den 20-årige danske racerkører har tilsluttet sig Formula Racings Ferrari Challenge-hold og skal køre en fuld sæson i den anerkendte mærkeserie.

– Det er en fantastisk nyhed. Ferrari Challenge er en fantastisk verden med en masse opmærksomhed fra de helt rigtige steder, så det er virkelig en kæmpe chance for at bevise, hvad jeg kan i en GT-bil, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Nicklas Nielsen indgik i 2017 et samarbejde med Formula Racing, og i efteråret dukkede den unge kører op til den afgørende sæsonfinale i Ferrari Challenge på Mugello-banen i Italien. Nielsen kvitterede med at vinde to ud af to løb i den udfordrende Pro-klasse og var med til at sikre det danske hold et teammesterskab.

Den hurtige aarhusianer har i 2017 deltaget i det tyske Formel 4-mesterskab for US Racing – et team ledet af den tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher – hvor han hentede flere podieplaceringer og sluttede på en sjetteplads i mesterskabet. Nicklas Nielsen vil sideløbende med sin deltagelse i Ferrari Challenge-serien fortsat jagte topplaceringer i World Series Karting, som er både fysisk og psykologisk træning ved siden af GT-serien.

Teamchef: Vi har store forventninger

Hos Formula Racing, hvor man igen i år forbereder sig på et stort team med både danske og udenlandske navne, har man store forventninger til den nye kører. Det danske Ferrari-team har gennem årene haft succes med udvikling af unge talenter og har sendt profiler som Mikkel Mac og Mikkel Jensen videre til aftaler med store teams under Ferrari og BMW.

– Efter Nicklas' fantastiske debut sidste år bliver det spændende at følge ham. Målet for Nicklas er at skabe opmærksomhed blandt de store GT-teams og bygge videre på den interesse, som han skabte med sine flotte resultater sidste år på Mugello, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Ferrari Challenge Europe afvikles over syv afdelinger på berømte racerbaner i Europa. Premieren finder sted den 23.-25. marts på Mugello i Italien, mens finalen – den store Finali Mondiali, hvor alle verdens Challenge-serier mødes i et kæmpe opgør – afvikles på Monza den 1.-4. november

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder