Nyheder

Teamchef hos Formula Racing nomineret til prestigefuld motorsportspris

Den 10. januar 2018

Efter en årrække med toppræstationer og flotte mesterskaber er Formula Racings teamchef, Allan Jørgensen, på listen over nominerede navne til Dansk Motorsport Award.

Nedtællingen til årets udgave af Dansk Motorsport Award er i fuld gang, og i år er Formula Racing på listen over potentielle prismodtagere. Det er imidlertid en ganske bestemt person, som juryen peger på i kategorien Årets Profil – nemlig teamchef Allan Jørgensen.

Og kender man til Formula Racings historie, er nomineringen ingen overraskelse. Formula Racing, som blev stiftet i 2006, har under Allan Jørgensens ledelse opnået en glorværdig række af topresultater, fra et mesterskab i European Le Mans Series til flere kørermesterskaber og et teammesterskab i 2017-udgaven af Ferrari Challenge.

– Jeg er stolt og beæret over at blive nomineret, men indsatsen er ikke alene min. Det er teamets. Formula Racing har gennem årene haft tilknyttet en række fantastiske kørere, ingeniører og mekanikere, og det har været en ære at arbejde sammen med store navne som Jan Magnussen, Mikkel Mac og Christina Nielsen, lyder det fra Allan Jørgensen.

Fra karting til Le Mans

Allan Jørgensen, som er Service Manager hos den danske importør af Ferrari og Maserati, Formula Automobile, er også ansvarlig for stiftelsen af Formula Racings kartinghold, ligesom teamet løbende har supporteret unge talenter. Et godt eksempel er Mikkel Jensen, som med Formula Racing i ryggen sikrede sig mesterskabet i den tyske ADAC Formel Masters, og efter to fulde sæsoner i tysk Formel 3 har den unge aarhusianer i dag kontrakt med BMW Motorsport.

Og ambitionerne har aldrig fejlet noget hos Allan Jørgensen. Slet ikke, da han i 2014 offentliggjorde Formula Racing indsats i den europæiske Le Mans-serie. At vinde sig vej til 24-timersløbet i Frankrig havde altid være en drøm for teamchefen, som selv har været aktiv racerkører, og dét lykkedes allerede i anden sæson, da Mikkel Mac, Johnny Laursen og Andrea Rizzoli tog mesterskabet og sikrede teamet en Le Mans-billet.

Jan Magnussen: En passioneret teamchef

Den tredobbelte Le Mans-vinder og tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen var en del af holdet, da Formula Racing i 2014 debuterede i den europæiske Le Mans-serie.

– Allans hjerte brænder for motorsport, og som chef for et Ferrari-værksted har han en høj teknisk viden omkring bilerne. At være teamchef i et motorsportsteam, som kun vil vinde, kan være et utaknemmeligt job, men Allan har altid formået at bevare glæden i sit arbejde. Han ligner en, som virkelig har det sjovt,” lyder det fra Jan Magnussen.

Mikkel Mac: Allan får ting til at ske

Mikkel Mac blev i 2013 blev verdensmester i Trofeo Maserati-serien og var i 2015 med til at sikre Formula Racing mesterskabet i European Le Mans Series.

– Allan er sådan én, som får ting til at ske. Han er med alle vegne, både når det gælder tekniske strategier og opsætningen af biler, og samtidig er han dén, som holder sammen på alle trådene og sikrer, at folk er de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. At være med til at vinde ELMS-serien og bringe Formula Racing til 24-timers Le Mans er et af højdepunkterne i min karriere, og jeg er glad for den sparring og rådgivning, som Allan har givet mig udenfor banen,” lyder det fra Mikkel Mac.

Johnny Laursen: Uden Allan, intet team

Teamejer Johnny Laursen var en del af Formula Racings Le Mans-hold i 2016 og sikrede sig i 2017 både et europamesterskab og et verdensmesterskab i Ferrari Challenge-serien for Formula Racing.

– Jeg synes selv, at jeg er ret ambitiøs med mine resultater, men Allan løfter altid forventningerne et ekstra hak. Han passer ikke bare sit arbejde. Man kan se og mærke på ham, at han elsker sit team. Han elsker vores sejre. Og når tingene ikke kører, som vi gerne vil, er det stadig Allan, som har det mentale overskud til at holde motivationen oppe i hele teamet. Det seneste år har Formula Racing haft tilknyttet flere ingeniører, mekanikere og kørere end nogensinde, og alligevel har vi formået at holde et højt niveau med adskillige sejre. Ingen tvivl om, at Allan har en kæmpe del af æren for dét,” lyder det fra Johnny Laursen.

Sådan stemmer du på Allan Jørgensen

Dansk Motorsport Award afholdes fredag den 23. februar i København. Priserne uddeles på grundlag af en offentlig afstemning, og du kan afgive din stemme på kåringens Facebook-side – eller her!

Nyheder