Nyheder

Triumf for dansk Ferrari-kører: Vinder det europæiske Challenge-mesterskab

Den 17. september 2018

Med to forrygende sejre sikrede den unge Formula Racing-kører Nicklas Nielsen sig i weekenden mesterskabstitlen i Ferrari Challenge Europe. Det er andet år i træk, det danske team vinder både kører- og teammesterskab i den berømte mærkeserie.

Allerød, 17. september 2018 – Nicklas Nielsen kan efter en forrygende sæson i Ferrari Challenge for Formula Racing nu kalde sig europamester. Den 21-årige aarhusianer debuterede i det prestigefulde mesterskab i 2017, hvor han ryddede bordet til finalen på Mugello-banen, og han blev senere annonceret som en del af Formula Racings 2018-program. Trods man stadig mangler at afvikle årets sæsonfinale, har Nicklas Nielsens efter weekendens afdeling i Barcelona sikret sig så mange point, at konkurrenterne i den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse ikke kan nå at indhente ham.

– Jeg er så glad, stolt og enormt taknemmelig! Ferrari Challenge er på alle måder en fantastisk serie, både på grund af bilerne, banerne og den benhårde konkurrence. Det er et meget berømt mesterskab, som bliver iagttaget af nogle af motorsportens helt store profiler, at sikre mig mesterskabet har uden tvivl givet mig noget ekstra ballast i min fremtidige karriere. En kæmpe tak til Formula Racing og alle omkring teamet, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Med to pole positions og to løbssejre, som altså blev kørt hjem fra spids på Circuit de Barcelona-Catalunya, kunne weekenden næppe have forløbet bedre for Nicklas Nielsen. For det unge racertalent, som sideløbende med sin deltagelse i årets Ferrari Challenge Europe også har haft succes i kartingserier på internationalt eliteplan, har sæsonen handlet om at skabe interesse hos de helt store GT-teams og dermed bane vejen for en karriere i international sportsvognsracing.

Teamchef: Over vores forventninger

– Jeg vil gerne starte med at takke hele teamet for en fuldstændig suveræn indsats. Vi har haft en enestående sæson indtil videre, og det skyldes ikke kun hele holdet af kørere, men også vores mekanikere, vores ingeniører og alle dem, som arbejder omkring teamet for at få det hele til at glide, både ude på banerne og mellem løbsweekenderne, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Vi spottede et talent i Nicklas, da han satte resten af Pro-feltet på plads i sidste års Challenge-finale. Vi kørte han ind som en fast del af Formula Racing i årets mesterskab, og han har overgået vores forventninger ved at sikre sig titlen allerede inden sæsonen er ovre. Som med flere af de andre talenter, som vi har taget under vingerne hos Formula Racing, er det vores mål og håb, at Nicklas Nielsen får skabt sig en karriere hos nogle af de helt store etablerede teams.

Indenfor de senere år har Formula Racing støttet andre unge talenter som Mikkel Mac og Mikkel Jensen, som begge har taget skridtet videre til internationale serier. Mens 25-årige Mikkel Mac – som hjalp Formula Racing med at vinde European Le Mans Series i 2015 og året efter hente en sjetteplads i 24-timers Le Mans – i dag kører for et fabriksstøttet Ferrari-team i International GT Open, fungerer 23-årige Mikkel Jensen som officiel juniorkører hos BMW.

– En væsentlig del af vores teamfilosofi er, at vi skal udvikle fremtidens talenter. Derfor er vi naturligvis glade og stolte over at kunne bringe endnu et ungt navn frem i lyset. Det er den samlede indsats fra hele teamets side, både mekanikere, ingeniører samt alle omkring teamet, både på banerne og hjemme i Danmark, som har gjort det muligt for endnu en ung kører at tage et mesterskab for Formula Racing, lyder det fra direktør hos Formula Automobile, Jesper Viskum Schak.

Vinder også teammesterskabet

Næste udfordring for Nicklas Nielsen viser sig allerede i den kommende weekend, 22.-23. september, hvor den nykårede mester er blevet tilbudt at stille op i en afdeling af International GT Open for Luzich Racing. Nielsen, som skal være medkører i en Ferrari 488 GT3, bliver dermed teamkammerat med Mikkel Mac og skal hjælpe det amerikanske team med at vinde teammesterskabet i den populære GT-serie.

Årets sidste opgave for Formula Racing er syvende og sidste afdeling af Ferrari Challenge Europe, som afvikles på Monza den 1.-4. november. Det danske team har foruden kørermesterskabet i Pirelli Trofeo-klassen også sikret sig det generelle teammesterskab, mens den canadiske kører Formula Racing-kører, Eric Cheung, fortsat med i kampen om Coppa Shell-mesterskabet.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

 

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2018

23.-25. marts: Mugello, Italien
27.-29. april: Silverstone, England
11.-13. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
7.-9. juni: Misano, Italien
20.-22. juli: Brno, Tjekkiet
14.-16. september: Barcelona, Spanien
1.-4. november: Monza, Italien

Nyheder