Nyheder

Triumf på Monza: Nicklas Nielsen ny verdensmester i Ferrari Challenge

Den 05. november 2018

Formula Racing-køreren Nicklas Nielsen supplerede sit EM med et VM til verdensfinalen i Ferrari Challenge på Monza. Det danske team runder for andet år i træk sæsonen af med store mesterskaber.

Monza, Italien, 5. november 2018 – Efter at have sikret sig mesterskabet i Ferrari Challenge Europe lykkedes det søndag for Nicklas Nielsen også at tage VM-titlen blandt alle verdens Challenge-kørere i den internationale finale på Monza. Den unge Formula Racing-kører kan nu kalde sig verdensmester i den prestigefulde mærkeserie.

– En suveræn afslutning på en fantastisk sæson! Hele teamet har været gennemsyret af kampånd fra vi startede året, og at tage både europamesterskabet og verdensmesterskabet er jo suverænt. Finali Mondiali er et unikt event for alle Ferrari-elskere, og at vinde finalen foran så mange dedikerede fans fra hele verden er en ubeskrivelig oplevelse. Jeg kan ikke takke holdet bag Formula Racing nok, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Nicklas Nielsen havde allerede inden årets sidste afdeling sikret sig titlen i den hurtige Trofeo Pirelli-klasse, men danskeren holdt stilen og tog sejren i weekendens første løb, hvor han ellers startede fra en tredjeplads på gridden. Mest vigtig var naturligvis sejren i den ultimative verdensfinale, som havde deltagelse af de bedste kørere fra alle Ferrari Challenge-seriens ligaer i henholdsvis Europa, USA og Asien samt Stillehavsregionen.

To Formula Racing-kørere på VM-podiet

Nicklas Nielsen kunne efter sin stærke præstation trykke hånd med store personligheder som Ferraris Formel 1-chef Maurizio Arrivabene, som overværede løbet. Og Nielsen var ikke den eneste Formula Racing-kører på podiet, da også tyske Jens Liebhauser, som sidste år vandt Trofeo Am-mesterskab for teamet, sluttede på en tredjeplads i både Trofeo Pirelli-mesterskabet og i verdensfinalen.

To yderligere Formula Racing-kørere var med i titelkampe på Monza, men det lykkedes dog ikke for Eric Cheung at erobre Coppa Shell-mesterskabet – canadieren sluttede dog sæsonen på en stærk andenplads – mens østrigske Alexander Nussbaumer tog en flot tredjeplads i Coppa Shell Am-mesterskabet.

Teammestre for andet år i træk

I alt sikrede Formula Racing – foruden Nicklas Nielsens sejr i VM-finalen – et kørermesterskab og et teammesterskab i årets Ferrari Challenge-sæson. Dertil en masse sejre og podieresultater. Det er andet år i træk, at det danske team tager teammesterskabet i Ferrari Challenge-serien.

– Absolut en godkendt sæson! Vi er stolte over igen at tage teammesterskabet, som er vores altoverskyggende mål med deltagelsen i Ferrari Challenge. Dertil har Nicklas Nielsen præsteret fantastisk og været en enestående ambassadør for holdet, og vi håber, at hans resultater kan gøre ham gavn i kampen om en karriere som professionel racerkører, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– I alt har 10 kørere repræsenteret teamet i denne sæson, og at have fire profiler med i titelkampe helt frem til finalen er jo enestående. Vi har fået fyldt skabet godt op med pokaler, og vi glæder os allerede til den nye sæson. En kæmpe tak til alle, som har supporteret teamet, lige fra kørere, crewet til sponsorer og partnere. Vi føler, at vi slutter stærkere, end vi startede, og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang med 2019!

 

Nyheder