Nyheder

Tredobbelt dansk Ferrari-sejr: Formula Racing vinder tre Challenge-mesterskaber

Den 28. oktober 2019

Kæmpe triumf for Formula Racing, som vandt tre ud fire klassemesterskaber i weekendens Ferrari Challenge-finale på Mugello-banen i Italien.

Det blev til hele tre kørermesterskaber for Formula Racing, som i weekenden stillede op til sidste afdeling af Ferrari Challenge Europe på den italienske Mugello-bane. Det danske Ferrari-team var titelfavoritter i tre ud af fire klasser – ikke mindst i den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse, hvor italienske Louis Prette tog mesterskabet med sin Ferrari 488 Challenge, mens libanesiske Tani Hanna og danske Henrik Jansen sikrede hver deres titel i Coppa Shell- og Shell Am-klassen.

– Endnu en fantastisk sæsonafslutning for Formula Racing! Vi er stolte over vores resultater, og ikke mindst over det fantastiske hold af mekanikere og ingeniører, som er den vigtigste drivkraft i teamet. Uden dem ville vores kørere ikke være i stand til at performe på det høje niveau, som de har vist denne sæson, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing missede dog teammesterskabet til ærkerivalerne Rossocorsa med 48 point – et meget tæt kapløb i betragtning af afstanden på hele 424 point ned til tredjepladsen. Til gengæld formåede både Tani Hanna og Henrik Jansen også at komme på podiet i verdensfinalen, hvor Ferrari Challenge-serierne fra både Europa, USA og Asien traditionen tro mødtes i et internationalt opgør. Her sikrede både Hanna og Jansen en andenplads, mens Louis Prette måtte tage til takke med en sjetteplads efter en uheldig afkørsel midt i løbet.

– Det har været en lang og begivenhedsrig Challenge-sæson, som i år startede allerede i februar i Bahrain, og som tog os til Le Mans som opvarmning til 24-timersløbet i juni. Således har vores kørere også kæmpet udenfor Europa i år, ligesom vi har været til start på nogle af de mest berømte racerbaner. Vi kan kun glæde os over at runde sæsonen af med tre nye Challenge-mestre og glæder os til at tage hul på en ny sæson i 2020. En kæmpe tak skal det lyde, ikke bare til vores team og kørere, men også alle vores samarbejdspartnere og sponsorer, slutter Allan Jørgensen.

Nyheder