Nyheder

Det nye Formula-talent: Fem spørgsmål til Frederik Paulsen

Den 17. juli 2020

Frederik Paulsen er Formula Racings nye Challenge-kører, og med en pole position til sit allerførste racerløb samt to andenpladser i sæsonpremieren, har han allerede imponeret hele holdet. Men hvem er ham Frederik egentlig? Vi har stillet det unge talent et par spørgsmål – og her får du svarene.

Q: Well done, Frederik! Hvordan var det at sætte pole i dit allerførste racerløb?

A: Det var en fantastisk følelse! Faktisk gik det først op for mig, da jeg kom ud af bilen i pitten og så resultatet på skærmen – og derfor kom min reaktion lidt forsinket. Men jeg blev naturligvis vildt glad og meget tilfreds med, at jeg havde nået målet om at sammensætte en hurtig omgang til min første kvalifikation. Jeg syntes godt nok selv, at det var gået godt undervejs i træningen, men at det skulle gå så godt, havde jeg ikke forventet.

Q: Hvordan oplevede du selve løbet?

A: Vi kører jo to løb over en Challenge-weekend, og jeg må blankt erkende, at det første løb var en smule stressende! Der er kæmpe forskel på at træne for sig selv, og så pludselig at skulle kæmpe mod andre biler. Samtidig var der en masse ting, som var helt nye for mig. Lige fra hvordan man placerer sig på formationsomgangen – til selve starten. Men jeg elsker at udfordre mig selv og lære nye ting, og på dén måde var det vildt fedt. Det var især spændende at opleve starten på løbet, hvor bilerne ligger helt tæt og alle prøver at overhale hinanden på meget kort tid!

Q: Hvordan har du forberedt dig til din første Challenge-weekend?

A: Jeg nåede at være i bilen før Covid-19-nedlukningen, men derfra måtte vi jo holde en lang pause. Jeg brugte ventetiden på at holde mig i så fysisk god form som muligt, så jeg i hvert fald på dét område kunne have de bedste forudsætninger, når det blev muligt at komme i bilen igen. Derudover har jeg dyrket en del mental træning for at være i mental balance under løbsweekenden. Særligt for ikke at blive alt for stresset. Og så har jeg selvfølgelig kørt en del omgange i simulatoren hos Formula.

Q: Du er jo elitesvømmer – og nu kører så racerløb. Er der fællestræk mellem disse to meget forskellige sportsgrene? Kan du overføre noget fra svømmesporten til racerbanen?

A: Der er helt sikkert fællestræk mellem racerløb og svømning. I begge tilfælde gælder det om at levere med det samme – og når du skal! Og samtidig formå at have både krop og sind i ét, sådan at du ikke tænker for meget eller arbejder for meget. Selve disciplinen og måden, som jeg angriber udfordringen på, kommer alt sammen fra dét, jeg har lært gennem svømning. Og selvom elementet, altså poolen, er skiftet ud med en racerbil, så er det præcis de samme ting, som jeg gør brug af, både før og under jeg præsterer.

Q: Hvad laver du, når du ikke kører Ferrari Challenge?

A: Jeg bruger rigtig meget tid på fysisk træning, og det har jeg på grund min sport gjort i mange år. Og derudover skal jeg starte på universitet til september. Her skal jeg også præstere – men nok på en lidt anden måde, end når jeg kører Ferrari Challenge...

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

Nyheder