Nyheder

Ferrari Challenge Europe: Blandet weekend for Formula Racing på Mugello

Den 31. august 2020

Mugello bød på en sejr, men også på tekniske udfordringer for det ellers storvindende danske Ferrari-hold, som fortsat beholder placeringen som næstbedste team i årets titelkamp.

Det blev en blandet weekend for Formula Racing i weekendens udgave af Ferrari Challenge Europe, som blev afviklet på den italienske Mugello-bane. Det startede ellers glimrende med en endnu pole position til teamets rookie, Frederik Paulsen, som også tog endnu en sejr i lørdagens Pirelli Trofeo-løb, hvor han således øgede sin føring i Trofeo Am-mesterskabet.

I samme løb fik teamets luxembourgske kører, Olivier Grotz, imidlertid tekniske problemer kort inden starten og måtte udgå fra løbet, mens tyske Boris Gideon måtte udgå på første omgang i Coppa Shell-løbet. Teamets anden Coppa Shell-kører, den nytilkomne svenske Christian Kinch – som startede P2 efter en stærk kvalifikation – sluttede lige udenfor podiet efter et hektisk løb med hele tre safetycar-perioder.

Søndagen bød på regnvejr under kvalifikationen, hvilket var en ny oplevelse for Frederik Paulsen, som ikke nåede samme hurtige tider, som han plejer – mens Olivier Grotz igen kæmpede med tekniske problemer og måtte skifte bil til løbet, hvilket kostede fem placeringer på gridden. I selve løbet kæmpede Paulsen sig dog flot op fra en sjetteplads til en tredjeplads og kunne således også søndag betræde podiet.

Knap så lykkeligt gik det i Coppa Shell-løbet, hvor Christian Kinch måtte tage til takke med en syvendeplads, mens Boris Gideon måtte udeblive grundet en bil, som stadig ikke var klar til start efter afkørslen lørdag.

– Det blev en blandet weekend med nogle fede øjeblikke og nogle knap så heldige. Heldigvis bevarede Frederik Paulsen sin føring i kørermesterskabet, mens teamet beholder sin foreløbige andenplads. Ærgeligt for både Olivier og Boris, som begge måtte udeblive fra ét af weekendens to løb. Heldigvis er der kun to uger til, at vi igen skal i kamp, og så krydser vi fingre for, at heldet er med os, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Femte afdeling af Ferrari Challenge Europe afvikles den 11.-13. september, og her går turen til et af mange racerkøreres absolutte favoritsteder, nemlig den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.

Nyheder