Nyheder

Formula Racing klar til endnu en stærk sæson i Ferrari Challenge Europe

Den 03. juli 2020

Efter tre flotte mesterskabsvindende sæsoner i streg har det danske Ferrari-team fra Lyngby, Formula Racing, ikke sænket ambitionsniveauet. Trods en længere Covid-19-pause og udsættelse af sæsonåbneren, vil motorsportsholdet fra Lyngby igen ud på de europæiske racerbaner og vinde pokaler til samlingen.

– Vi er klar til endnu en udfordring i verdens mest prestigefulde mærkeserie, og vi er stolte af igen at kunne præsentere et bredt hold af passionerede kørere fra flere forskellige lande. Desværre bliver sæsonens første afdeling afviklet under skærpede forhold som følge af Covid-19, og udfordringer med rejsetilladelser mellem verdensdelene betyder, at flere af vores kørere må udeblive fra første afdeling af mesterskabet. Ikke desto mindre har vi vores vindergejst og entusiasme i behold, og vi glæder os til igen at komme ud og mærke asfalten og kæmpe for trofæerne, siger teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing stiller som følge af Covid-19-udfordringerne med et relativt lille hold af blot fem kørere til sæsonens første afdeling på den italienske Imola-bane den kommende weekend. Blandt de nye profiler på holdet er blandt andet den unge danske debutant, Frederik Paulsen, som allerede har slået sit navn fast som en af de mest talentfulde danske elitesvømmere. At bytte svømmehallen ud med en racerbane er et spændende og opsigtvækkende skifte for den unge atlet, som på klog vis har udnyttet udsættelsen af Challenge-premieren til at træne færdighederne og lære banerne at kende i racersimulatoren hos Formula Racing.

– De mange timers træning i vores simulator sammen med vores instruktør har bestemt givet resultater. Frederik havde aldrig før siddet i en racerbil, da han stillede op til vores første test, og hans kendskab til banens sving og bremsepunkter via simulatoren betød, at han overraskende hurtigt kunne køre lige op med mere erfarne Challenge-kørere, siger Allan Jørgensen.

Også Henrik Jansen, som sidste år sikrede sig en mesterskabssejr i Coppa Shell Am-klassen, stiller igen op for det danske team. Racerkøreren fra Roskilde, som rykker op en klasse op denne sæson, er imidlertid forhindret i at deltage i årets første afdeling.

– Holdet er sat til endnu en fantastisk Challenge-sæson. Organisationen bag serien har ydet en kæmpe indsats for, at kalenderen igen fyldt op med nogle af de mest legendariske racerbaner i verden. Kæmpe tak til alle, som har kæmpet hårdt for, at Ferrari Challenge også i 2020 skulle blive en realitet. Vi ser frem til en stærk start og glæder os til snart at kunne samle hele holdet af kørere.

Første afdeling af Ferrari Challenge Europe 2020 flages grønt lørdag den 4. juli. Challenge-weekenderne afvikles efter traditionelt format med kvalifikation og løb både lørdag og søndag. Anden afdeling afvikles på Formel 1-banen i Barcelona og følges op af tredje afdeling på Portimao-banen i Portugal. Fjerde afdeling afvikles på Mugello-banen i Italien, mens femte afdeling er henlagt til den berømte belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps, og sjette afdeling på italienske Misano. Den store finale vil udspille sig på Formel 1-banen Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

Nyheder