Nyheder

Formula Racing klar til ny Challenge-weekend på Misano

Den 25. september 2020

Kampen spidser til i Ferrari Challenge Europe, hvor sæsonens næstsidste afdeling køres på Misano-banen den kommende weekend. Formula Racing er med i kampen om mesterskaberne.

Der er igen masser på spil for Formula Racing, som på fjerde år i træk er med i kampen om flere titler i verdens mest prestigefyldte mærkeserie, Ferrari Challenge. Med blot to afdelinger tilbage af sæsonen har det danske hold ambitioner om at tage det teammesterskab, som de missede i 2019. Derudover fører den danske rookie, Frederik Paulsen, kørermesterskabet i sin klasse.

– Årets Challenge-mesterskab har indtil videre været lige så intenst og spændende som altid, også selvom serien og ikke mindst Formula Racing har været hårdt ramt på antallet af biler. Vi har gennem årene markeret os som et internationalt team med Challenge-kørere fra hele verden, og sådan skulle det egentlig også have været i 2020, indtil Covid-19 satte en stopper for ambitionerne, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Desværre har forskellige corona-restriktioner gjort det besværligt for mange kørerne at kunne deltage i årets mesterskab. Dette har uden tvivl kunnet ses på antallet af Formula Racing-biler, men ikke på vores resultater. Vi er stolte af at kunne stille til start med fire kørere i årets næstsidste mesterskab, hvoraf tre er med i kampen om titler og podier i mesterskabet, ligesom vi også er med i kampen om teammesterskabet.

Det er Formula Racings danske Challenge-debutant, Frederik Paulsen, som er titelfavoritten i Trofeo Pirelli Am-klassen. Med 145 point er han dog kun syv point foran sin nærmest konkurrent, mens tredjepladsen på nuværende tidspunkt holdes af en anden Formula Racing-kører, nemlig luxembourgske Olivier Grotz. Der køres om i alt 17 point i hvert Challenge-løb, og med resterende løb på kalenderen er intet afgjort.

I Coppa Shell Am-klassen er det Formula Racings tyske kører, Boris Gideon, som har haft en stærk sæson indtil videre og nu holder en tredjeplads i kørermesterskabet med blot fem point op til andenpladsen. Svenske Christian Kinch ikke har deltaget i alle sæsonens afdelinger, og trods sine ellers stærke resultater er han, som eneste Formula Racing-kører, ikke med i kampen om en titel eller et podie.

I teammesterskabet, hvortil pointene fra holdets bedst placerede kører i hver klasse overføres, holder Formula Racing en andenplads med 258 point, mens det førende team har 298 point. Således er det danske team også med i kampen om denne titel, som dog kræver en stribe gode resultater – samt en række dårlige løb for det rivaliserende team.

Sjette afdeling af Ferrari Challenge Europe finder sted på Misano, hvor også finalen afvikles i november, og 37 biler er tilmeldt weekendens event på den italienske racerbane.

Opdateringer, resultater og livestreaming: http://live.ferrari.com

Nyheder