Nyheder

Asian Le Mans Series: Formula Racing på podiet i Abu Dhabi

Den 22. februar 2021

Formula Racing sikrede en stærk tredjeplads i anden halvdel af Asian Le Mans Series, som blev afviklet på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi fredag og lørdag.

Formula Racing stillede denne måned op i sportsvognsmesterskabet Asian Le Mans Series efter flere år med fokus på mærkeserien Ferrari Challenge. Og selvom det ikke lykkedes for at det danske Ferrari-team at erobre mesterskabet på samme måde, som det lykkedes at vinde European Le Mans Series i 2015, kunne holdet alligevel rejse hjem fra den forgangne weekends sæsonfinale i Abu Dhabi med et trofæ i bagagen.

Det lykkedes nemlig for Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Johnny Laursen at køre den danske Ferrari 488 GT3 #60 over målstregen på en tredjeplads i weekendens ene firetimersløb, som blev afviklet fredag eftermiddag og aften. Det var et alt andet end nemt løb for trekløveret, som måtte starte fra en 14. plads i den 19 biler store GT-klasse efter en udfordrende kvalifikation – og der var ingen tvivl om, at der skulle en snedig strategi til for at sikre et topresultat.

– Det var et vildt ræs! Vi satsede stort og tog et pitstop under nedtællingen til en Full Course Yellow, men nedtællingen blev afblæst, og så blev vores smarte plan til en katastrofe. Vi havde pludselig en masse tid at indhente, men på mirakuløs vis lykkedes det os at kæmpe os tilbage igen, og i løbets allersidste minutter var Nicklas Nielsen flyvende og vekslede en fjerdeplads til en tredjeplads. Det var helt magisk, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Tredjepladsen på Formel 1-banen i Abu Dhabi var en kæmpe optur for det danske team, som havde haft store udfordringer i de to første afdelinger af Asian Le Mans Series, som blev afviklet på Dubai Autodrome ugen forinden. Her kæmpede teamet, ligesom seriens øvrige Ferrari-teams, med manglende fart overfor mærker som især Porsche og McLaren, og resultatet i første og anden afdeling blev en sjette- og en 16. plads.

Efter podieresultatet i tredje afdeling var der imidlertid lagt op til endnu et stærkt resultat i fjerde og sidste afdeling, som blev flaget grønt lørdag klokken 13.10 dansk tid. Og det startede da også med succes for Johnny Laursen, som kom godt fra start i den danske Ferrari, og som hurtigt vandt et par positioner i det benhårde felt af GT-biler.

– Johnny var flyvende, men bliver kort inde i løbet pludselig ramt af en konkurrerende Aston Martin, hvilket giver bilen så svære skader, at vi ikke har andre muligheder end at trække den helt ud af løbet. Det var en svær én at sluge efter at have kørt så stærkt et løb dagen forinden. Det havde været fantastisk at slutte sæsonen med endnu et topresultat, men nogle gange bliver man bare mindet op, at der ikke er langt fra succes til nedtur i motorsport, lyder det fra Allan Jørgensen.

– Vi er glade for at kunne tage et trofæ med hjem til samlingen, og stor tak til hele teamet for en fantastisk indsats de seneste to uger. Det har været en kæmpe ting for Formula Racing at vende tilbage til langdistanceracing på højeste niveau, og det er bestemt ikke sidste gang at dét sker.

Nyheder