Nyheder

Formula Racing klar til at kæmpe for nye mesterskaber i Ferrari Challenge Europe

Den 01. april 2022

Det danske Ferrari-team fra Lyngby bringer tre hurtige mesterskabsfavoritter til 2022-udgaven af det prestigefyldte Challenge-mesterskab.

Formula Racing sikrede i 2021 tre VM-titler og et teammesterskab i Ferrari Challenge, og kampen om pokalerne fortsætter. 2022 bliver 30-året for det prestigefyldte mærkemesterskab, hvor kørerne stiller op i identiske udgaver af den seneste Ferrari Challenge-racer – og det er sjette sæson i træk, at Formula Racing melder klar til start.

Det danske hold fra Lyngby har siden 2017 præsteret hele syv danske og udenlandske Challenge-mestre samt flere VM-titler og teammesterskaber. Men sulten efter nye sejre og titler er kun vokset, og et stærkt kørerlineup for 2022 har allerede inden sæsonstarten givet teamet gode odds for at fortsætte succesen.

– Det har været en lang vinterpause, og vi glæder os til at komme på banen. Særligt fordi, vi igen kan præsentere et lineup af hurtigere kørere med mesterskabspotentiale. Vores finske talent, Luka Nurmi, som var debutant i 2021, men alligevel sluttede på podiet i den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse, stiller igen op for Formula Racing. Det samme gælder Christian Brunsborg, som var meget tæt på et Pirelli Am-mesterskab sidste år, mens Peter Christensen i år kører en fuld Challenge-sæson med ambitioner om at sikre titlen i Coppa Shell Am-klassen. Alle tre kørere vandt sidste år en VM-titel i hver deres kategori og er toptrænede og motiverede for endnu en sæson, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Foruden de tre nævnte profiler repræsenteres Formula Racing i år også af italienske Alessandro Cozzi, portugisiske Andujar Pulido samt yderligere kørere, som vil deltage i udvalgte løb. Dertil kommer nye profiler, der skal prøve kræfter med Club Challenge, som afvikles forud for sæsonens løbsweekender, og er et træningskoncept, der forbereder nye kørere på en debut i Challenge-mesterskabet.

2022-udgaven af Ferrari Challenge Europe afvikles over syv afdelinger på nogle af Europas mest berømte Formel 1-baner. Mesterskabet skydes i gang den kommende weekend på portugisiske Portimao, hvor træning finder sted fredag, mens lørdag og søndag byder på kvalifikation og løb.

Ferrari Challenge Europe 2022

1.-3. april – Portimao, Portugal
13.-15. maj – Paul Ricard, Frankrig
17.-19. juni – Hungaroring, Ungarn
22.-24. juli – Hockenheim, Tyskland
16.-18. september – Silverstone, England
7.-9. oktober – Mugello, Italien

LIVESTREAMING: https://www.ferrari.com/en-EN/corse-clienti/live

Nyheder