Flere kræfter, bedre Aero og mere racing

I 2024 udskiftes racerbilerne i Ferrari Challenge. Hvor løbene tidligere var præget af den ikoniske Ferrari 488 EVO Challenge er der nu en ny model klar til kamp på banen: Ferrari 296 Challenge! Den nye model har en ændret og forbedret aerodynamik, som betyder, at den nu kan levere 870kg downforce ved 250km/t. Dette giver dig en større stabilitet, når du skifter retning i høj fart. Ferrari 296 Challenge er udstyret med en ny V6-motor, som ved hjælp af biturbo sikrer en effekt på 700hk. I modsætning til gadebilen, har Challenge-raceren ikke et hybridsystem. Forskellen giver dig en endnu mere rå og uforfalsket køreoplevelse.

Ferrari 296 Challenge henter masser af inspiration i Ferrari’s vellykkede GT3-racerbil, som allerede har en fået en del kilometer i hjulene på baner verden over. Flere elementer er hentet direkte fra GT3-bilen og over i Challenge-raceren for at gøre den så kompetent som overhovedet muligt.

Det er ikke kun på den rendyrkede performance, at den nye 296 Challenge udmærker sig. De nye CCM-R Plus bremseskiver, sikrer længere holdbarhed og mindre vedligeholdelse. Kombineret med en nyudviklet for- og bagkofanger, der sammen med bilens bund er udført i plastik, sænkes de samlede omkostninger for driften af bilen i løbet af en sæson..

Arrive and drive

Som Ferrari Challenge-kører hos Formula Racing skal du udelukkende koncentrere dig om at yde en indsats på racerbanen. Alle de omkringliggende opgaver bliver der taget nøje hånd om. Vi sørger for alt. Og det er lige fra din køredragt til vaskeservice, farvedesign af bilen, holdleder, mekanikere, ingeniører og hospitality. Alt, du skal gøre, er, at møde op på banen, så skal vi nok hjælpe dig med at komme over målstregen hurtigst muligt og op på sejrsskamlen.

Løbskalender

I 2024 besøger Ferrari Challenge nogle af Europas bedste racerbaner.

 • Mugello, Italien, 5.maj
 • Balaton, Ungarn, 2. juni
 • Jerez, Spanien, 23. juni
 • Portimao, Portugal, 7. juli
 • Paul Ricard, Frankrig, 28. juli
 • Nürburgring GP, Tyskland, 8. september
 • Imola (Finali Mondiali), Italien, 20. oktober

Typisk løbsweekend

Vil du gerne vide, hvordan programmet i en typisk løbsweekend udfolder sig, så kig med her.

 • Torsdag: Testdag, 2×180 minutter (seperat tilmelding)
 • Fredag: Træning, 60 minutter
 • Lørdag: 1. Kvalifikation, 30 minutter
 • Lørdag: 1. Løb, 30 minutter
 • Søndag: 2. Kvalifikation, 30 minutter
 • Søndag: 2. Løb, 30 minutter

Serien

Ferrari Challenge er det ældste mesterskab i Ferrari’s historie, hvor man kæmper i den samme type racerbil. Mesterskabet er kendetegnet ved at have et felt af identiske Ferrari-racere. Det betyder masser af tæt racerløb og i kombination med de udfordrende baner, har man en hæsblæsende cocktail. Serien omfavner nye gentlemen-drivers såvel som professionelle og talentfulde racerkørere i alle aldre.

AM & PRO

Ferrari Challenge er delt op i fire kategorier: Trofeo Pirelli Pro, Trofeo Pirelli AM, Coppa Shell Pro og Coppa Shell AM. Ved tilmelding til mesterskabet, kategoriserer en komité hos Ferrari, hvilken kategori en kører tilhører.

Kategoriseringen gør klassen spændende for alle kørere, da netop dette tiltag medvirker til, at kørerne møder jævnbyrdig modstand i de respektive klasser.

Fra 2024-sæsonen kører alle deltagere i identiske Ferrari 296 Challenge-racere, hvor kun få justeringsmuligheder er tilladt. Det betyder, at det er op til den enkelte kører og teamets strategi at få det maksimale ud af sin bil for at kunne placere sig i toppen af feltet.

Trofeo Pirelli Pro-klassen er kendetegnet ved at have en stærk koncentration af unge talenter som kæmper for at skabe sig et navn indenfor motorsporten. Derudover består netop denne klasse også af kørere som tidligere har været aktive indenfor motorsport.

Danske Nicklas Nielsen, nuværende fabrikskører og hypercarchauffør ved Ferrari, slog igennem i netop Ferrari Challenge. Sammen med Formula Racing vandt han både det europæiske mesterskab og verdensmesterskabet i Trofeo Pirelli Pro-klassen i 2017.

 • Formula Racing